keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Päivitystä päivitystä

Vihdoin tuli jonkinlainen inspiraatio kirjoittaa tänne... paljon on tapahtunut mistä haluaa kirjottaa, mutta kun ei ole aikaa kaivaa konetta esiin niin sitten ne kasautuu. Muutettiin ja luonnollisesti vapaa-aika kuluu kotia laitellessa ja pitäisi sitä arkeakin elää.

TREENIT
Treenit alkoivat jälleen kuukauden treenitauon jälkeen ja kyllä sitä jo vähän odottikin. Treenitauot tekee Matille hyvää, mutta itse tuntuu taantuvan. Miten tarjota koiralle taukoja muutaman kerran vuodessa itse taantumatta?
Agilityssa uudeksi projektiksi on valikoitunut juoksu-A. Sen kanssa nyt painiskelin ja monesta suusta kuultuna puomi ja A ovat kaksi eri estettä... luotan siihen. Täytyy kyllä sanoa että ne kyllä ovat kaksi eri estettä. Matti rakastaa kiipee-temppua puomilla, mutta Aalla se painaa "Go-Go" käskyllä ihan pähkinöinä. Meillä ei vaikeutta ole niinkään ollut siinä osuuko Matti alastulolle vaan ongelmaksi on tullut harjan ylitys. Se on kovin ilmava ja Matti tulee alas kovin korkealle. Siitä yksi laukka ja se osuu kontaktille, mutta joskus kovin korkealle. Kaluaisin että Matti tulee ns. syöksymällä Aan yli. Vielä ei olla laitettu extra-pumpperia harjalle ja toistojen myötä ylitykset paranee. Tässä muutama lyhytvideo meidän treeneistä:
Video 1  jossa ylitys minusta hyvä ja sitten Video 2. tässä ilmaa ihan liikaa ylityksessä. Pumpperi oli ensimmäisellä kerralla mietinän kohde, Matti ihan ajattelemalla ajatteli miten tähän pitäisi nyt suhtautua :) Haaveissa olisi päästä Kooikerhondje yhdistyksen sm-joukkueeseen, mutta tarvis saada vähän kisoja alle. Pari kisaa onkin kiikarissa :)
Noan kanssa olaan otettu tasapainotyynyn kanssa harjotteita, sillä jumijumijumi.

HUOLTO
Laioksella käytiin Matin kanssa vuoden alussa ja vähän kireyttä jälleen lantiossa, mutta saatiin hyvin auki. Ennen Riksun reissua hieronnassa Anu löysi ihme kireyttä edestä, mutta sekin oli ilmeisesti heijastusta siitä takajumista. Juoksu-Aata treenatessa Matti tuli yhdellä toistolla todella ruman näköisesti alas etuvoittoisesti, mutta neljälle jalalle. Ei ontumista eikä mikään kohta useammalla kopeloinnilla tuntunut lämpimältä. Kun Annakaisa Ventomäki on avannut vastaanoton myös Lahdessa, ajattelin kuitenkin tarkistuttaa Matin siellä. Sain tosi nopeasti peruutusajan. Selkäviipaleissa jumia, joka on tyypillistä agi-koirilla. Takareisissä kireyttä, kiitos niiden peilijää- kelien. Ei siis mitään häyyttävää ja treeniä voidaan jatkaa normaalisti :)

Noan kanssa haettiin tammikuun lopussa cartrophen kuuri kun selkä/takaosasto oli jumissa. Jos tää uusiutuu. täytyy otattaa uudet kuvat ja katsoa ettei siellä oo muutosta. Elli vähän ehdotteli että hakisin Nobelle ylläpitohoitona kerran kk:ssa pistoksen, mutta en jotenkin haluaisi vielä täysin sille tielle lähtöä. Olen miettinyt tämmöistä kylmän kelin ylläpitoa.. tyyliin syksy-talvi kaudella alkaisi. Ostin Noalle Nutrolinin Nivel valmistetta ja taskussa on toinenkin tuote, jonka varmasti otan kokeiluun.

LUENNOT
Olin 31.1 Anna Boströmin luennolla Urheilukoiran fysiikasta ja tämä oli erityisesti suunnattu nuorten koirien omistajille. Alussa läpi käytiin koiran fysiikkaa ja voin kertoa, että pari kertaa putosin ihan kokonaan kärryiltä. Fysiikka osuus oli erittäin spesifi ja sitten kun päästiin toiseen osioon, jossa käytiin mm. agilityn vaikutusta koiran kroppaan, alku- ja loppulämpät eli se osuus joka itseä erityisesti kiinnosti, käytiin läpi todlla nopeasti... aikaa oli 4h ja siinäkin mentiin yli että voin kertoa asiaa olleen. Anna näytti demo-koirilla harjoitteita, jota voi tehdä kotona ja mihin ne vaikuttavat. Minusta ne oiat todella hyviä! Lisäksi minusta oli hyvä, että yleisöä pyydettiin olla kysymättä asioita omista koiristaan, sillä Anna ei osannut niihin vastata jos ei ollut koiraa läpikäynyt. Super- hyvä setti!!

Lähetään vielä käymään pihalla, sillä siellä on super ilma... kuullaan!
-P
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti