Mejä

 Tässä koottuna Noan mejätuloksia

Mäntsälä 7.8.2011, tuomari Rauno Koskinen
" Koira ohjataan mallikkaasti jälkityöhön, jota tehdään maavainuisesti ja edetään sopivaa vauhtia. 1.osuuden alku mallikasta jäljestystä, mutta n.100 metrin jälkeen alkaa pyöritys ja lopulta koira ottaa paluujäljen, tulee 1.hukka. Jatketaan puhtaalta, taas hetki hyvin, taas alkaa riistajälkien tarkastelu ja lopulta määrätietoisesti riistanjäljille, tulee 2. hukka. Jatketaan puhtaalta, juuri ennen kulmaa alkaa taas pyöritys ja kehituksen jälkeen koira ottaa paluujäljen, 3. hukka. Harjoitellen kaadolle, se kiinnosti. Lupaava jäljestäjän alku, jolle vähän lisää jälkiuskollisuutta ja tuloksia tulee" AVO0. 

Miehikkälä 14.8.2011, tuomari Aila Pekkarinen
 "Alkumakaus osoitetaan ja kannustaen matkaan. Pääsääntöisesti maavainuista jäljestystä 1. osuudella jälkitarkasti.1. kulmalla makuu tutkien ja kulma takalenkillä 2. osuudelle, jossa muutama tarkistuspyörähdys. 2. kulmalla makaus pysähdytään tutkimaan ja kulma aivan jäljen mukaisesti. 3. osuus hyvää jäljestystä muuten, vain yksi tarkistuspisto. Tullaan kaadolle, jota jää tutkimaan. Hyvä sopivaan vauhtiin jarrutettu jälkipari." AVO1 47p.

Heinola 6.5.2012, tuomari Tuire Lindfors
"Koira syö ja kaapii veristä turvetta ennen kuin aloittaa jäljestyksen, mikä on pääosin jälkitarkkaa, paikoitellen jopa "pikkutarkkaa" ja sopivalla kävelyvauhdilla etenevää äänetöntä työskentelyä alusta loppuun asti. 1. osuuden puolivälissä raivausura ympäristöineen tuottaa päänvaivaa ja tarkistelua. Koira ei löydä itse jäljelle, tästä hukka. Toisella osuudella metsä-/kuntopolku tarkistellaan, mutta täältä koira selviää jäljelle takaisin. Kulmat jälkitarkasti, makaukset osoitetaan huolella. Kaadolle epäröimättä, tutkii ja nuolee sorkkaa jääden sen luokse. Itsenäiseen työskentelyyn pyrkivä ja pystyvä koira, jolla ohjaajansa kanssa hyvä yhteistyö"  AVO2 37p.

Orimattila 27.5.2012, tuomari Jukka Kuparinen
 "Syötyään alkumakauksen koira lähtee rauhalliseen maavainuiseen etenemiseen. Koko jäljen matkan koira tekee tarkistulenkkejä jäljen molemmin puolin. 1. kulma ja makuu hyvin, toisella pyörimistä ennen kuin jatko löytyi. Makuut osoitti hyvin. Kaadolle suoraan ja se kiinnosti. Turhat pyörimisen pois niin pisteet paranevat." AVO1 41p.

 Orimattila 29.7.2012, tuomari Ilkka Niemi
"Noa nuuhkii, kaapii ja syö alkumakausta, sitten rauhallisesti jäljelle. Edetään sopivaa vauhtia muutoin varmasti jäljellä, mutta sekä ensimmäisellä että toisella osuudella tehdään laajahko rengastus jäljen sivuun. Lisäksi koko jäljellä tehdään yhteensä viisi eritäin pientä pistoa tai rengastusta. Katkokulma sujuvasti kaarroksella vähän jalanjälkien ulkopuolelta, toisen kulman takana nopea myyrän kolojen tarkistuspisto, kolmannen kulman takana aivan pieni suunnanvarmistussilmukka. Kolme makausta merkataan erittäin selkeästi kaapien, nuuhkien ja syöden, yksi ohitetaan. Kaato kiinnostaa ja Noa jää nuuhkimaan sitä." VOI1 44p

Orimattila 9.6.2013, tuomari Leena Kähkönen
"Koira havannoi lähtömakauksen syömällä sitä. Ohjaten matkaan maavainuiseen, rauhalliseen työskentelyyn. 
1. osuus jäljen päällä makaukselle, jolla pysähdytään. Katkokulma häämöttää ja sen ratkaiseminen osoittautuu vaikeaksi tänään. "Yhä vain" laajenevat lenkit vievät hukkaan. 2:lla osuudella jäljen sivussa kulkua, makaus mennään yli.
2. ja 3. normaalikulmat näppärästi. 3 makaus huolella pysähtyen. 4. osuuden alussa koira lähee paluujäljelle - 2. hukka.
Koiran työskentely alkaa takkuilla ja puuroutuu totaalisesti ajan puitteissa viimeisen osuuden alussa. - tuomari keskeyttää kokeen." VOI0 

Mikkeli 30.6.2013, tuomari Kari Muje
"Hyvin ohjattu lähtö, Noa merkkaa ja rauhallisesti maavainulla liikkeelle. 1. osuus tarkasti. Katkolla Noa ensin rengastaa, sitten pieni huoltotauko ja laajalla lenkillä 2. osuudelle. Hieman jälkeä jää tutkimatta. 2. osuudella muutamia hirvitarkistuksia. Niissä ja 2. kulmalla Noalla kuluu aikaa, mutta 3. osuus löytyy ja se mennään tarkasti. 3. kulma pienellä taustalenkillä. Loppusuoralla pari pientä lenkkiä ja kaadolle suoraan, sitä jää nuuhkimaan. Noa merkkaa kaikki makaukset nuuhkien, mutta 3. hieman hätäisesti. Hyvä rauhallinen jäljestys. Palkintosijaa pudottaa ajan ylitys." VOI2 42p

Orimattila 25.5.2014, Tuomari Petri Pelkonen
"Koiralle näytetään alkumakuu josta pitää syödä kaikki veret. Lyhyellä hihnalla lähdetään liikkeelle ja vauhtikin tasaantuu sopivaksi. Ensimmäinen osuus erinomaista jäljestystä. Toisella osuudella tehdäänkin sitten reilusti tarkistuksia. Kolmannella enää yksi ja neljäs taas tarkasti. Makuista kolme osoittaa erinomaisesti, yhden nopeasti pysähtyen. Molemmat normi kulmat pienellä takalenkillä. Katkokulman veretyksen loppuun ja sieltä lähdetään rengastamaan useampia lenkkejä tehden, mutta uusi osuus ei vaan löydy ja tuomitaan hukka. Sorkalle tullaan ilmavainulla hiukan sivusta. Hyvä yhteistyö parivaljakolla." VOI2 31p.

Orimattila 24.5.2015, Tuomari Antti Koski
"Koira tuodaan valjaista kiinnipitäen lähtömakaukselle, se tutkitaan ja siitä hyvin ohjaten jäljelle. työ alkaa reippaasti, mutta melekein heti koira löytää tuoreet sorkanjäljet ja seuraa niitä hukkaan asti. Jäljestys etenee ajoittain oikein hyvin ja jälkitarkasti, mutta koira myös pysähtelee haistelemaan jäljen sivulla ja tekee tarkistuspistoja. Nämä vievät aikaa ja viimeisen osuuden alussa tuomari keskeyttää kokeen ajan ylittyessä. Makauksista ensimmäiselle vauhti ei pysähtynyt, muut osoitettiin selvästi. 1. kulma tarkasti, 2.kulman katko veretyksen lopusta jäljentekijöiden jälkiä seuraten jatkoon. Viimeisellä kulmalla paljon tarkisteluja. Kaadole harjoitellen, sorkka kiinnosti. Koiralla ei ollut tänään jäljestysintoa palkintosijoille saakka." VOI 0