perjantai 26. huhtikuuta 2013

Matti saapui taloon

 Oli aika muuttaa vähän blogin otsaketta ja sisältöä... nyt vaan oli sen aika! Onni saapui viime maanantaina kotiin ja itkulta ei taaskaan säästytty.

Noniin, Matti on myös saapunut meille. Matti on siis Oorbellen kennelin kasvatti ja virallisesti Oorbellen Matt.Vallan suloinen pieni kooikerhöntin alku onkin. Pennut syntyivät 24.2 (Matin nimipäivä muuten). Päätös pennusta oli tehty osittain jo silloin kun kuulin Annelta Keira-Peter vol.2 pentueen suunnitelmista. Kolmeviikkoisia pentuja pääsin katsomaan ja Matti sieltä oli jo kahden A:n tiimissä valittu... eikä se kieltämättä huono valinta ollutkaan.
Onnin poismeno tuli yllätyksenä ja vähän ristiriitaisin tuntein pentua menin hakemaan. Matti ei ole korvike, ei kenenkään tilalla eikä todellakaan pikapäätös. Asiaa on mietitty kauan ja olin valmis kolmen koiran talouteen. Noa täytti juuri viisi ja oli aika harkita uutta pikkuista kasvamaan.

Mutta herra Matti! Herra M on rohkea ja pitää erittäin paljon ruuasta. Ensimmäisillä sapuskoilla ei syömisestä tosin meinannut tulla mitään, sillä herran oli aina välillä tultava heiluttamaan häntää ja siinä samassa pyllyä mammalle. Yksinoloa ollaan harjoiteltu ja äänekäs aloitus meillä onkin ollut. Fakta on kuitenkin se, että Matti tulee olemaan Noan kanssa keskenään työpäivät ja yksinoloon on vaan totuttava. Luonnollisesti meillä käy ruokkija ja ulkoiluttaja ainakin kerran työpäivän aikana. Kolmeen ruokaan siirryttiin heti ja se ei ole tuottanut ongelmia... tuntuu että kello tunnetaan varsin hyvin jo. Ulkona käydään ahkerasti ja kotona jos vahinko sattuu, niin 90%:sti se tehdään paperille. Hieno pieni mies! Hyvin tuo on kotiutunut :)

Noan mielestä hän on vielä vähän liian aikuinen leikkimään pennun kanssa. Tällä hetkellä sanoisin meidän olevan tasolla "Matti on näkymätön". Olen tosin sitä mieltä, että Noan tekisi oikeasti mieli leikkiä Masan kanssa, mutta ei ylpeys anna vielä periksi. Pikkuhiljaa pienin askelin etenemme.

Hitto, en saa ladattua kuvia tänne... täytyy laittaa kunnon kuvakollaasi myöhemmin sitten.

-P

1 kommentti:

  1. Hei vaan!
    Hyvin tuntuu Matti kotiutuneen :) Mielenkiinnolla täältäkin seuraillaan velipojan kasvua.
    t. Laura, Jonne, Peppi, Eemeli ja Mio

    VastaaPoista