keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Murkku-Masa ja Nenä-Noa

Unohtui kokonaan tuosta viime postauksesta, että päästiin 25.5.14 Orimattilan mejään Noan kanssa. VOI-luokan koirat oli arvottu, joten tarvis vissii laittaa lottoa vetämään :) Ollaan harkattu nyt kolme kertaa, 1. Höyhennetty lintu aiheutti onkelmia, 2. Tuoreet riistajäljet vei miestä mukanaan ja 3. Aika puhdas kokonaissuoritus. Noa kun saisi pidettyä tuon vauhdin, niin päästäisiin aikaan, pikkutarkistelu on ilokseni jäänyt vähemmälle, mutta tarkka poika se edelleen on. Viime treeneissä oli ojan ylitys ja Noa ylitti ojan vähän jäljen vierestä... ja PALASI ojan toiselle puolella, jotta voi mennä ojan yli siitä mistä on veretetty :D Hassu kooikerhöntti <3 Katsotaan kuinkas meidän käy, viime su käytiin suunnistamassa jälki ja se oli sellainen minkä olen aikaisemminkin opastanut... vaikka eihän ne koskaan mee samoja reittejä.
Matille tehtiin viimeksi vähän pidempi (lue: pidempi kuin sellainen missä esim. auto oli koko aika näkyvissä)jälki kahdella kulmalla. On se hauska tyyppi, ihan täpinöissään eikä ollenkaan niin tarkka kuin Noa... karvan verran suurpiirteisempi sanoisinko :D
LUONNOLLISESTI, kun vietät viikonlopun lähes kokonaan metsässä, on helteet suomessa... jumaliste TOUKOKUUSSA helteet *argh* En kestä tätä tuuria ja toinen ARGH!: Luulin et Kooikerhondje yhdistyksen mejämestaruus olisi 31.5-1.6 viikonloppuna eli samana kun erkkari, mutta sekin on nyt viikonloppuna... joillain ihmisillä saattas hälytyskellot soida, kun kaksi tapahtumaa on samana viikonloppuna, mutta ei tällä... Yritä tän kanssa sitten elää!


Viime viikon agit jäi kokonaan kertomatta, Matti ja minä oltiin aika buu-pari molemmissa treeneissä. Ei tuntutunu onnistuvan mikään ja sitten Masalla on ilmeisesti joku murkku-kausi, joka menee suurinpiirtein näin: 1.KAIKKEA pitää haukkua!(jumalattoman ärsyttävää) 2.MINÄ osaan paremmin kun emäntä! (yritä siinä nyt agilitya harrastaa, kun kaveri viuhtoo haukkuen ottaen kivalta tuntuvia esteitä) 3.Kyllä MINÄ saan vetää remmissä, koska MINUN on päästävä haistelemaan tuota puuta nanosekunti aikaisemmin kuin Noa (oikein hyvänmielen lenkkejä, kun välillä tekis mieli otsasuoni sykkien kävellä keskelle motaria ja päästää Bambi vapauteen....) Tästä noustaan, aina on noustu :)
Lotan treeneissä meillä oli tämänmoista:
Lotta 13.5
...tai oikeastaan meillä oli Back to basic-kerta. Päästiin 4 estettä, koska Matti ei osaa istua kunnolla. Se istuu ns. persreikänsä/häntänsä päällä ja sitä Lotta ei katso hyvällä. Saatiin neuvoksi treenaa takapään lihaksia. Matin focus ei myöskään ollut eteen, vaan se katsoi minua ja 1-2 väli oli todella vaikea sille, kun se piti "heittää" eikä viedä ja se kuitenkin töllötti mua eikä focusoitunut eteen, huoh. 3 hyppy oli ylivoimainen, sillä siinä hypättiin seinää päin ja Masa ei millään meinannut irrota. Itse olin oman vuoromme jälkeen vähän anteeksipyytävä, mutta Lotta sanoi että oikein hyvää treeniä nuorelle koiralle ja paljon saatiin taas kotiläksyä.

Maanantaina ei ollut Korkeavirettä, vaan tämän viikon treeni oli ti Lotalla jälleen, mutta vetäjänä oli Hanna Hyvärinen. Tämmötteisen pätkän hän oli meille antanut purtavaksi:
Hanna Hyvärinen 20.5
Teemana oli putki-kontakti erottelu. Ohjaus levisi 4-5 välissä ja Matti sujahti kuin ohjus 16 putkeen. Jalkojen olisi pitänyt mennä eteen, mutta mulla ne kääntyi ylireagoiden 4 hyppyä kohden ja wroooom sanoi Masa. Mutta eipäs mitään, minä tyttö se tein ONNISTUNEEN persjätön 6-7 väliin ja sain tuon kontaktin alastuloon fiksoituneen koiran tulemaan läpi!!!!Olin semi-iloinen kunnes tajusin pistää jalat liikkeelle, et sain Matin kierrätettyä 8, onnistui. 10-11 väli oli Matin mielestä 10 ja siitä juostaan läpi eli 5 putken toisesta päästä. Neuvoksi tuli hyvä merkkaus 11 ja siitä onnistuneesti 12. Ihan hyvää pätkää saatiin aikaiseksi ja rata oli mukava, mutta kontaktin alastulot olivat HI-TA-AAAAT... Olin ihan öötintöllinä. Tarvii vissiin palata niissäkin vähän taaksepäin. No, me opitaan koko aika lisää, kyllä se tästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti