sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Mr feminine and small, licence to be me :)

Mistä aloittaa.... aina sitä yrittää ottaa itseään niskasta kiinni, mut sitten on se kuuluisa "jotain" ja jää kaikki. Puolet vaan tuppaa unohtamaan.

1.6.2014 oli Mustialassa Spanieliliiton pääerikoisnäyttely ja sinne startattiin Hennin ja Rudin kanssa seiskan pintaan. Se on hienoa, että nämä vapaat käyttää siihen, että heräilee hyvissä ajoin :) Oon kyllä oikeestaan tässä nukkumisasiassa ihan "muori": illalla väsyttää aikaste ja aamuheräämisissä ei sinänsä ole mitään ongelmaa... herätyskellon ääntä vihaan ja kuulun ehdottomasti "EI TORKUTTAMISTA"-liittoon :) No mutta asiaan, Matin ilmotin näyttelyyn ja Noa pääsi turistiksi ja geokoiraksi. Huima määrä kooikereita ja uroksia tais olla himppasen enemmän. Tuomarina toimi Astrid Straaijer. Matti oli ilmotettu NUOrten luokkaan ja yhtään ei huomannu, että oli vähän keskenkasvunen muiden joukossa. NUOria oli neljä ja niistä kolme Oorbelleniä ja Matti hienosti luokassaan neljäs :) Mamman rimpula ei tainnut miellyttää tuomaria muuta kun hännän kiinnityksen osalta ja sai EH:n. Tuomari mittasi koiria ja arvasinkin että Masa kuului näihin valittuihin ja ei siitä tainnut tulla yhtään mitään. Tuomari laittoi rähinäveikot ulos tai pudotti jopa luokkasijoitusta ilmeisesti, mutta Matti sai juosta rinkulat ja edestakaset hölkät, kun käyttäytyi kuitenkin muuten ihan hyvin.... Mamman bambia jännitti. Arvostelu kuului näin : "15 months. Already over the upper size of the breed. Overall a bit feminine and small. Good head with nice eyes, soft expression. Wellset ears with earrings. Would prefer him a little bit more filled up under the eyes and a bit more underjaw. Good neck and topline. Wellset tail. Still very small in body for the age. Very straight in front and behind. Moved very narrow behind and very open in front. Needs time to develop."NUO EH
Femininen and small, siinäpä kaksi sanaa joita en Matin arvostelussa koskaan kuvitellut näkeväni :D, mutta small= kapea, otaksun ainakin ja ONHAN se! Feminine= massaton, otaksun ainakin ja ONHAN se!
Jonna Heinosen ottama kuva, jossa Masa palvoo kasvattajaansa :)
Nyt olin varmaan tämän vuoden näyttelyt näytelty ja kasvatetaan se feminine & small pois meistä ja reenataan :) Tunnelma näyttelyssä oli upea ja buffet-pöytä notkui ihania herkkuja, ilma oli oikein ihmis- ja koiraystävällinen ja geokätköt löytyi + seura oli mainiointa, kiitos osallisille ja oli ihana nähdä "sukulaisia" :)Matti pääsi onneksi vähän irrottelemaan arvostelun jälkeen Rudin kanssa lähikentälle ja veti pieni höntti vähän laajalla kaarroksella paineet ulos, sen tapa nollata tilanne.

Nyt kun sai ton näytelmä liibalaaban pois, voidaan keskittyä olennaiseen: agiin! Sainpas muuten ohjata yhdet treenit Matin mammaa, Keiraa. Anne ja Matti vietti laatuaikaa näyttelytreeneissä ja me Keiran kanssa agissa. Matti oli vähän pettynyt jakoon, mutta pääsi ottamaan muutaman hypyn treenien jälken. Matilla meni harkat mejä-kokeen jälkeen puomin alastulon paikan muistutteluun Minusta se on hirveen hyvin hakenu sen paikan, mutta nyt viime treeneissä alkanut himmailemaan juuri puomin alastulossa. 

Lotan treeneissä meillä oli hyppyrata, ihanaa!!!
Lotta 27.5.2014
Huisan kiva rata! Eka problemo tuli 8-9 väliin ja yllättäen se oli tämän neidon rytmityksestä kiinni... se on oikeesti jännä noissa uroksien putkiaivoissa, että kun jotain pääsee luukuttamaan kerran niin sitten sen muokkaaminen onkin aika hankalaa. Keppejä en tehnyt, kun siellä oli ne tyhmät verkot. Matti oli ihan Liisa Ihmemaassa kun ne verkot oli eka kertaa, ei taipunu. Treeneissä saatetaan ohjureilla päästä vain yhteen ohjuriin ja noi verkot oli jotain AI-VAN kamalaa :D Eipä se mitään, sitten en vaan ota niitä keppejä vielä Lotalla. Kivasti meni 13-17 välin, mutta sitten piti saada itsensä liikkeelle 18-20. Matti ei oikein taipunut tohon 20-21 väliin ja sitä otettiin ohjaajan hikikuoleman partaalle, kunnes vihdoin *voitto*!
Seuraavalla viikolla oli meidän vapaavuoro Korkeavireeltä ja mentiinkin tiistaina taas Lotalle ihan kameran kera, mutta odottakaa sellanen 2 vuotta, että saan ne jotenkin koneelle :) Meillä oli hyppytekniikkaa ja olin varautunut käyttämään oman aikani siihen täysin, eikä se väärin oo tai ollut. Älyttömän mielenkiintosta kuulla missä mennään tässä vaiheessa, kun ikää koiralla on vasta 15kk ja kroppa hakee vielä muotoaan. 
Lotta 3.6.14
Tehtiin siis perussarjaa ja korkeus oli ehkä 3cm. Palaute oli oikein kannustavaa. Käytin etupalkkana namia, "kuolleesta" lelupalkasta en ollut niin varma vielä. Ainoa mihin Lotta kiinnitti huomiota oli, että Matti laskeutuu aika lähelle hypättyä hyppyä, testattiin miten reagoi kun lisättiin hypyn eteen toinen rima vähän v-muotoon (emmä osaa tätä sanastoa), no mutta jos ymmärsit pointin niin tämä toimi. 
Ihan ekalla toistolla Matti kolautti jonkun, ilmeisesti etutassunsa, pumpperiin ja se selvästi rauhoitti menoa, toisella yrittämällä Masa hyppäsi reteesti neloselta suoraan palkalle jättiloikan... sen takapää nousi ilmaan namikupilla *peukku*, not. Seuraavalla toistolla korjas hienosti ite. Olin ihan tosi tyytyväinen ja yllättynytkin Matin hyppytekniikasta ja kropan hallinnastakin. 

Onneksi molemmilla pojilla on huoltopäivä ens viikolla, pääsevät hierontaan. Edelleen vähän neuroottisena seurailen Noan takapään käyttöä, venytyksiä ja ylipäätään sen käytöstä... Pessimisti ei kuulema pety, niin pakko jaksaa! Masa kävi rokotuksilla ja painoa oli 12,2kg ja kuulema oikein hyvässä kunnossa. Vähän jännäkakka housussa mentiin eläinlääkärin ovesta sisään, mutta saatiin kuitenkin pienet leikit aikaiseksi. Onneksi Mattia ei läpivalasitu, koska vatsasta olisi saattanut löytyä kaukosäätimen ja vaatteiden + tietty kuulakärkikynän paloja :/ "Kyllä se JOSKUS rauhoittuu!"


Tämä emäntä laskee päiviä lomaan!!! Tule jo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti