torstai 7. toukokuuta 2015

Mejäharkkaa, HAUn kisat ja epistelyä

Ilmoittauduin vähän extempore HAUn kisoihin Purinalle... Noin tunti oli aikaa vielä halvimpaan ilmoon, kun ilmon laitoin etiäpäin. On muuten aika hassu tuo, että HAU on ottanut visiin ensimmäisenä käyttöön tuon porrastetun ilmon. Itsellä tulee kyllä kipukynnys vastaan maksujen suhteen, jos agistartti on 20-25€/startti, mutta oli siellä muutama myöhemmin ilmoittautunut mukana. Tulee siinä sekunneille hintaa, kun rata kestää sen 30s tai vastaavaa :) Mutta tämähän on jokaisen oma päätös. Itse olen mejässä miettinyt, että ostaisinko valmiin jäljen, kun jännitän NIIIIIN paljon opastamista ja jäljen tekoon tarvin kovasti apua. Tähän ei ole onneksi tarvinnut koskaan turvautua, kun on ollut hyvä jälkientekokaveri ja opastuksenkin olen jotenkin kahlannut läpi. Oman kolmivuorotyön takia ja senkin takia että kokeisiin on suht vaikea päästä, meille ei Noan kanssa montaa koetta kesään tule.

Ensimmäinen mejäkoe-paikka on tosin nyt toukokuun loppuun vastaanotettu. Vappuna käytiin ekalla harkkajäljellä ja Noa meni superhienosti. Pientä tarkistelua ja katkon rengasti hienosti. Noa lähti heti rengastamaan ns. väärää puolta katkosta... tuli mieleen, että "tiesikö" se että katko jatkuu tuonne, mutta rengastetaan tämä toinen puoli nyt kunnolla :) Noa on siis rauhallinen ja suhteellisen tarkka jäljestäjä, paljon pieniä tarkistuksia ja juuri näitä "menikö se jälki puun oikealta vai vasemmalta puolelta" typpisiä pikkupistoja. Treeneissä meillä on katko maximi metreillä, että saadaan Noalle sitä itseluottamusta katkon löytymisen suhteen. Ilokseni Noa on myös alkanut venyttää takapäätään, joten sen puolesta ei tarvitse enää huolehtia.


Ollaan paljon käyty metsässä ja Minnan kanssa ollaan käyty katsomassa mahdollisia jälkipohjia. Koirat on nauttinut ihan kympillä. Huomaa että niillä on ihan oma "leikkinsä", kun Minnan kädessä on 50m:n mittanaru ja itse jään sinne mittamieheksi... koirat juoksee aina mun luota täysii Minnan luo, kun mittanaru on kiristynyt :) Minna on ottanut puhelimeen aika pätevän oloisen karttapohja ohjelman, jossa näkyy kuljettu matka ja se piirtää karttapohjaan kuvan suunnistetusta jäljestä esimerkiksi.
No jos nyt sananen niistä agi-kisoista. Vielä ei ole liikkuvaa kuvaa tarjota, sillä ne on matkakaverin kamerassa vielä. Aamulla mietti, että mitähän tuonne laittaa päälle, kun oli sellainen sa. taa/ei sada meininki. Ykköset oli sisällä kaikki kolme agirataa ja tuomarina Sari Mikkilä, ihan uusi tuttavuus itselle. Eka rata oli mukava ja siinä ei oikeastaan ollut mitään ihmeellistä, lopussa ainoastaan hypyltä A:lle vienti aiheutti monelle koiralle suoraan edessä olevan puomin nappaamisen. Matti teki sille epätypillisen virheen eli pudotti riman. Olisiko jumissa (ens viikolla onneksi aika osteopaatille) tai sitten oma ohjaukseni jätti koiran selän taakse ja Matilla ei askelmerkit osunut, kun tuli kiire. Toinen rata oli itseasiassa aika kinkkinen, sopii meille. Joskus ykkösten suorilla jään vähän kun "tikku paskaan" Matin kanssa ja meno ei ole kaunista. Nyt oli kivasti pyöritystä ja kaikki kontaktit radalla. Meillä ainoa virhe oli kepeillä ihan melki viimeisessä välissä rytmin sekoaminen ja aikaa paloi kun uusittiin koko kepit. Hyvä maku jäi radasta. Kolmas rata oli aika helppo (nehän ne yleensä vaikeimpia ovat, jotka vaikuttaa helpolta...) Se sisälsi 16 estettä ja kaksi A-estettä ;) Tuomari kertoi, että toisen A:n piti olla keinu, mutta oli vaan yksi kisasääntöjen mukainen keinu ja se oli kakkosten radalla, puomia ei olisi siihen väliin saanut ängettyä. Siellä oli yksi kohta, jossa Matti kaarratti... ei tämä ohjaaja ihan oikeasti osaa rytmittää :( tokavika este oli kepit ja ihme etten jalkoihini kompastunut, kun niin intensiivisesti seurasin Matin kepitystä (edellisen radan rytmitysvirhe mielssä). Nollana päästiin maaliin ja meidän toinen LUVA :)

Kontaktit eivät edelleenkään ole niin rennot, kun treeneissä... tämä suureksi osaksi ihan omaa syytä!!! Keinu on nyt ollut itsellä mietinnässä: lähinnä se ymmärtääkö Matti keinun ja puomin eroa kisavireessä. Pitäisikö lisätä joku sana vielä, jotta tuo ymmärtäisi "keinun" ja "kiipee" eron. Lähdettiin sitten tiistaina trenaa ulkokentälle kisaradalla keinua epiksiin P-Haulle... ihan ei mennyt niinku strömsös. Kisat sisällä ahtaassa hallissa ja keinua ei millään radalla. Jopa vähän vaarallisia kuvioita pitkälaukkaisille koirille ja varsinkin maxeille... ei edes kaikkia kuvioita yritetty ja päätinkin sitten, että treenataan kontakteja. Möllien radalla jäi seisoa töröttämään alasmenon kontaktipinnalle ja toisella kiipee kehoituksella 2on2off, vuk. No toisaalta hienoa, että ei jäänyt sinne alasmenon yläpäähän, niin kuin jossain vaiheessa. Kilpailevien radalla todella nopea ja hieno 2on2off *peukku*. A:t meni hienosti molemmilla radoilla :) Joku oli sitten kantanut keinun ulos ja treenailtiin sitä sitten siellä. P-haun kisoihin olaan menossa 18.5 niin sai vähän tuntumaa niidenkin keinuun.
Matti Agirodussa kesällä :) Kuva: Anu Pystynen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti